Referenties Onderwijs Gratis proefstuk Documentatie Contact

Vacatures


Newton Technisch Bureau B.V. is een jonge, dynamische onderneming en houdt zich o.a. bezig met automatisering in het algemeen, productieautomatisering in het bijzonder, projecten en componenten.

Klik op een vacature om het in of uit te klappen.

Per direct zijn wij op zoek naar een enthousiaste:

PLC PROGRAMMEUR / SOFTWARE ENGINEER BESTURINGSTECHNIEK (32 tot 40 uur per week) in Waalwijk

Ben jij graag bezig met besturingstechniek en krijg je energie van goed werkende machines en tevreden klanten? Dan ben jij de PLC Programmeur die wij zoeken!

Functie
Als PLC Programmeur bij Newton in Waalwijk mag je werkelijk van A tot Z aan de slag met besturingstechniek. Van het uitdenken tot aan het testen en alles wat daar tussen zit! Onze projecten variëren van klein tot groot en van nationaal tot internationaal, waardoor geen dag hetzelfde is. Je werkt het ene moment zelfstandig en dan weer samen in een projectteam. Samen bespreek je de diverse klantwensen en zoek je naar oplossingen. Jouw inbreng is gewenst! En ook bij complexe vraagstukken en storingen mag jij alles uit de kast halen om onze klant te verrassen met jouw expertise.

Alle machinesystemen worden eerst in onze werkplaats in Waalwijk opgebouwd en later op locatie geïnstalleerd. En vaak ben jij als laatste bij de klant om te checken of niet alleen de machinebesturing, maar alles aan de machine goed werkt. Genoeg verantwoordelijkheid, afwisseling en contacten dus!

Werkzaamheden
Jij als PLC Programmeur bent verantwoordelijk voor de keuze, bouw en werking van machinebesturingen, variërend van kleine tot grote projecten. Jouw dagelijkse werkzaamheden bestaan uit:
 • Het programmeren van volledige machinebesturingen inclusief veiligheid en HMI;
 • Het inbedrijfstellen van machines en inregelen van dynamische systemen;
 • Bijdragen aan het opstellen van het elektrisch ontwerp;
 • Oplossen van complexe storingen en technische ondersteuning bieden aan collega’s op locatie. Ook wanneer deze buiten de besturingstechniek vallen (denk hierbij aan bug- tracking in PC software en gegevensanalyse uit databases);
 • Meedenken over structurele verbeteringen zowel op het gebied van besturing als breder (ook mechanisch, elektro en procesmatig);
 • En wil je je ook inzetten of verder ontwikkelen op het gebied van hardware/ elektro? Dan juichen wij dat alleen maar toe!

Wat bieden wij?
Newton is een snelgroeiende organisatie, maar we blijven de aandacht voor onze medewerkers belangrijk vinden. Jouw ontwikkeling als mens en medewerker staat bij ons voorop. Bovendien kan je rekenen op:
 • Een fulltime of parttime functie in een ambitieus en innovatief bedrijf. Door de verschillende processen en mensen met wie je werkt, is echt geen dag hetzelfde;
 • Een fijne werkomgeving waarin resultaat telt, maar waar vooral respect voor elkaar is en een goede, warme sfeer;
 • Leuke momenten met collega’s, zoals elke week verse soep in de kantine, de vrijdagmiddagborrel, jaarlijkse BBQ en als je wil een potje tafeltennis in de pauze!;
 • Een salaris tussen de €3.000 en €4.200 bruto per maand op fulltime basis afhankelijk van je ervaring en inhoudelijke kennis;
 • Natuurlijk de beschikking over een laptop en smartphone;
 • Een goede pensioenregeling, een reiskostenvergoeding en 8% vakantietoeslag;
 • Prima overige arbeidsvoorwaarden. Daarnaast investeren we graag in het ontwikkelen van jouw talenten;
 • Een jaarcontract. Bevalt het goed van beide kanten? Dan bieden we jou een vaste aanstelling aan.
Wat vragen wij?
Jij voelt je verantwoordelijk voor je projecten en bent trots als ze naar ieders tevredenheid zijn afgerond. En contact met klanten gaat je gemakkelijk af. Creativiteit, initiatief tonen, flexibiliteit en samenwerken zijn voor jou vanzelfsprekend evenals je goede humeur en proactieve instelling. Daarnaast:
 • Beschik je over een door werkervaring en/ of opleiding HBO werk- en denkniveau;
 • Heb je ervaring opgedaan met het programmeren van machinebesturingen en bij voorkeur gewerkt met Siemens PLC’s;
 • Heb je feeling voor het inregelen van mechatronische systemen en werk je graag aan alles wat daarbij komt kijken, zoals bij voorbeeld motion control en machinevision;
 • Heb je een brede kennis van computers, IT en netwerken en affiniteit met industriële automatisering en machinebouw;
 • Ben je bereid om op locatie te werken in binnen- en (incidenteel) buitenland. Wil je juist meer internationaal reizen? Ook dat is mogelijk;
 • Heb je ervaring met het opstellen van elektrische schema’s in E-plan? Dan is dat een pré.;
 • En tenslotte heb je een zeer goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal.

We begrijpen dat je wellicht niet aan al onze wensen voldoet. Reageer gerust, we komen graag met je in gesprek.

Kom je kijken?
In een informeel gesprek leren we jou graag kennen, bespreken we je wensen en zorgen we dat je een goed beeld krijgt van onze organisatie en toekomstige collega’s. Daarna zien we graag dat je een dag komt meewerken om echt te kunnen proeven wat het werk bij ons inhoudt en hoe de sfeer onderling is.

Interesse?
Wil je onderzoeken of je toekomst bij Newton ligt? Dan ontvangen we graag je cv en motivatie op vacatures@newton.nl. Heb je vragen of wil je meer informatie, dan bel gerust met Karin van Roij, 06-30374207.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

ALLROUND MONTEUR MACHINEBOUW (FULLTIME OF PARTTIME) IN WAALWIJK

“Machines bouwen, zelf installeren en dan zien werken…..”
We kunnen wel vertellen hoe mooi onze machines zijn, maar we laten het je liever zien!

Als Machinebouwer bij Newton in Waalwijk is geen dag hetzelfde; je bouwt in de werkplaats aan een machine, denkt mee in een projectteam over nieuwe systeemoplossingen of werkt op locatie bij een klant.

De montage projecten zijn heel verschillend, van speciaal machinebouw en kleine automatiseringsoplossingen tot grote projecten voor het stroomlijnen van enorme logistieke processen. En de klanten zitten niet alleen in Nederland, wij zijn wereldwijd actief. Samen met het team behoor je tot het hart van onze organisatie, jij maakt alles mee waar!

Jouw functie
Jij als Monteur machinebouw bent technisch breed inzetbaar, en dat vind je ook leuk. Tijdens het ene project werk je aan gloednieuwe installaties en bij het volgende project sta je voor de uitdaging aanpassingen te doen om bestaande machines te verbeteren. Of je bedenkt zelfstandig nieuwe oplossingen voor machinesystemen.

De werkzaamheden wisselen van mechanische bewerkingen zoals draaien, frezen en lassen tot elektrotechnisch gebied en werkzaamheden met Pc’s en randapparatuur. Hier switch jij graag in mee of maak je je snel eigen. Want hoe breder je inzetbaar bent, hoe meer afwisseling je in je werk zal hebben. En initiatief tonen en meedenken wordt gewaardeerd! Je bent voornamelijk werkzaam vanuit onze vestiging in Waalwijk, maar ook het installeren en onderhouden van systemen op locatie bij onze klanten hoort er bij. En dat kan dus ook in het buitenland zijn.

Alles in overleg met jou natuurlijk. Je komt te werken in een fijne, hechte club en samen zorgen jullie elke keer voor het beste resultaat!

Wat ga je dus doen?
 • Het bouwen van samenstellingen en speciaal machines;
 • Mechatronische projecten monteren, testen en werkend maken;
 • Het installeren en finetunen van mechatronische projecten;
 • Het verhelpen van (complexe) storingen;
 • Input leveren en advies geven aan project engineers.

Wat bieden wij?
Newton is een snelgroeiende organisatie, maar we blijven de aandacht voor onze medewerkers belangrijk vinden. Jouw ontwikkeling staat bij ons voorop. Bovendien kan je rekenen op:
 • Een fulltime of parttime functie in een ambitieus en innovatief bedrijf. Door de verschillende processen en mensen met wie je werkt, is echt geen dag hetzelfde;
 • Een fijne werkomgeving waarin resultaat telt, maar waar vooral respect voor elkaar is en een goede, warme sfeer;
 • Leuke momenten met collega’s, zoals elke week verse soep in de kantine, de vrijdagmiddagborrel, jaarlijkse BBQ en als je wil een potje tafeltennis in de pauze;
 • De beschikking over een smartphone en bedrijfskleding;
 • Een zeer goede pensioenregeling, een reiskostenvergoeding en 8% vakantietoeslag;
 • Prima overige arbeidsvoorwaarden waaronder een salaris dat past bij jouw werk- en denkniveau en ervaring. Daarnaast investeren we graag in het ontwikkelen van jouw talenten;
 • Een jaarcontract. Bevalt het van beide kanten? Dan bieden we jou natuurlijk een vaste aanstelling aan!

Wat vragen wij?
Jij bent iemand met een brede interesse in techniek die allround inzetbaar is en ook wil zijn. Je vindt het leuk en bent goed in het bedenken van oplossingen voor machinesystemen en durft beslissingen te nemen. En verantwoordelijkheid nemen over projecten ga je niet uit de weg.
Daarnaast:
 • Beschik je over een afgeronde MBO+ opleiding Werktuigbouwkunde of Mechatronica of heb je door werkervaring een vergelijkbaar werk- en denkniveau;
 • Heb je ruime, relevante werkervaring en minimaal 5 jaar ervaring in de machinebouw;
 • Ben je positief en praktisch ingesteld;
 • En heb je een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Kom je kijken?
In een informeel gesprek leren we jou graag kennen, bespreken we je wensen en zorgen we dat je een goed beeld krijgt van onze organisatie en toekomstige collega’s. En we laten je onze mooie machines zien natuurlijk!

Daarna zien we graag dat je een dag komt meewerken om echt te kunnen proeven wat het werk bij ons inhoudt en hoe de sfeer onderling is.

Interesse?
Wil je onderzoeken of je toekomst bij Newton ligt? Dan ontvangen we graag je cv en motivatie op vacatures@newton.nl. Bel je liever, heb je vragen of wil je meer informatie, dan bel gerust met Karin van Roij, 06-30374207.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

ENGINEER ELEKTRO EN BESTURINGSTECHNIEK (32 TOT 40 UUR PER WEEK)

Ben jij het liefst de hele dag bezig met besturingstechniek? Van het uitdenken tot aan het bouwen? Krijg jij energie van goed werkende machines en tevreden klanten? Dan ben jij de Elektro/ PLC Programmeur die wij zoeken!

Functie
Als Engineer Elektro en Besturingstechniek bij Newton in Waalwijk mag je werkelijk van A tot Z aan de slag met besturingstechniek. Van het uitdenken tot aan het bouwen in onze werkplaats en alles wat daar tussen zit! Onze projecten variëren van klein tot groot en van nationaal tot internationaal, waardoor geen dag hetzelfde is. Je werkt het ene moment zelfstandig en dan weer samen in een projectteam. Je denkt mee met onze software engineers en ook op mechanisch vlak kan je meepraten. Jouw inbreng is gewenst! En ook bij complexe vraagstukken en storingen mag jij alles uit de kast halen om onze klant te verrassen met jouw expertise. Je werkt in een hecht team van Elektro engineers, maar ook nauw samen met de collega’s van verkoop, projectleiding, software en machinebouw. En vaak ben jij als laatste bij de klant om te checken of niet alleen de elektro maar alles aan de machine goed werkt.
Genoeg verantwoordelijkheid, afwisseling en contacten dus!

Werkzaamheden
Jij als Elektro Engineer bent verantwoordelijk voor de keuze, bouw en werking van machinebesturingen, variërend van kleine tot grote projecten. Jouw dagelijkse werkzaamheden bestaan uit:
 • Het programmeren van volledige machinebesturingen inclusief veiligheid en HMI
 • Het inbedrijfstellen van machines en inregelen van dynamische systemen
 • Engineering en voorbereiding van de elektrische besturing, inclusief inkoop
 • Assisteren bij paneelbouw en het bedraden van systemen, zowel in de eigen werkplaats als op locatie
 • Tekenen van elektrische schema’s, bouwen van project specifieke besturingen en het programmeren van PLC’s
 • Oplossen van complexe storingen en technische ondersteuning bieden aan collega’s op locatie. Ook wanneer deze buiten de vakgebieden elektro en besturingstechniek vallen (denk hierbij aan bug-tracking in PC software en gegevensanalyse uit databases)
 • Meedenken over structurele verbeteringen op het gebied van zowel elektro als besturing (ook mechanisch en procesmatig)
 • En uiteenlopende werkzaamheden die raakvlakken hebben met elektro


Wat bieden wij?
Newton is een snelgroeiende organisatie, maar we blijven de aandacht voor onze medewerkers belangrijk vinden. Jouw ontwikkeling als mens en medewerker staat bij ons voorop. Bovendien kan je rekenen op:
 • Een fulltime of parttime functie in een ambitieus en innovatief bedrijf. Door de verschillende processen en mensen met wie je werkt, is echt geen dag hetzelfde
 • Een fijne werkomgeving waarin resultaat telt, maar waar vooral respect voor elkaar is en een goede, warme sfeer
 • Leuke momenten met collega’s, zoals elke week verse soep in de kantine, de vrijdagmiddagborrel, jaarlijkse BBQ en als je wil een potje tafeltennis in de pauze!
 • Een salaris tussen de €3.000 en €4.200 bruto per maand op fulltime basis afhankelijk van je ervaring en inhoudelijke kennis
 • Natuurlijk de beschikking over een laptop en smartphone
 • Een goede pensioenregeling, een reiskostenvergoeding en 8% vakantietoeslag
 • Prima overige arbeidsvoorwaarden. Daarnaast investeren we graag in het ontwikkelen van jouw talenten
 • Een jaarcontract. Bevalt het goed van beide kanten? Dan bieden we jou een vaste aanstelling aan


Wat vragen wij? Jij voelt je verantwoordelijk voor je projecten en bent trots als ze naar ieders tevredenheid zijn afgerond. En contact met klanten gaat je gemakkelijk af. Creativiteit, initiatief tonen, flexibiliteit en samenwerken zijn voor jou vanzelfsprekend evenals je goede humeur en proactieve instelling. Daarnaast:
 • Beschik je over een door werkervaring en/ of opleiding HBO werk- en denkniveau
 • Heb je ervaring opgedaan met het programmeren van machinebesturingen en bij voorkeur gewerkt met Siemens PLC’s
 • Heb je een brede kennis van computers en IT en affiniteit met machinebouw
 • Ben je bereid om te installeren in binnen- en (incidenteel) buitenland. Wil je juist meer internationaal reizen? Ook dat is mogelijk!
 • Heb je ervaring met het opstellen van elektrische schema’s in E-plan? Dan is dat een pré.
 • En tenslotte heb je een zeer goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal


Kom je kijken?
In een informeel gesprek leren we jou graag kennen, bespreken we je wensen en zorgen we dat je een goed beeld krijgt van onze organisatie en toekomstige collega’s.
Daarna zien we graag dat je een dag komt meewerken om echt te kunnen proeven wat het werk bij ons inhoudt en hoe de sfeer onderling is.

Interesse?
Wil je onderzoeken of je toekomst bij Newton ligt?
Dan ontvangen we graag je cv en motivatie op vacatures@newton.nl. Heb je vragen of wil je meer informatie, dan bel gerust met Karin van Roij, 06-30374207.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


OPEN SOLLICITATIES

Verwacht jij dat je toegevoegde waarde hebt voor ons bedrijf en ben je positief ingesteld? We hebben altijd mogelijkheden voor mensen met de juiste kwaliteiten en instelling. Neem gerust contact met ons op en laat ons weten wat jij voor ons wilt komen doen. Je wordt graag te woord gestaan.

Ons aanbod

- Werken binnen een innovatief bedrijf met een productenlijn die garant staat voor succes;
- Een uitdagende, zelfstandige functie met uitstekende mogelijkheden om je verder te ontwikkelen;
- Salaris in overeenstemming met ervaring, opleiding en zwaarte van de functie;
- Wij zorgen ervoor dat je de beschikking krijgt over alle voor de betreffende functie benodigde middelen.
  Afhankelijk van de functie kan dat gaan om bijvoorbeeld gereedschap, persoonlijke veiligheidsmiddelen,
  laptop, tablet PC, smart phone, auto, navigatie, carkit, internet thuis etc.Reacties
We komen altijd graag in contact met mensen die uit het juiste ‘Newton-hout’ zijn gesneden.
Newton bestaat uit een gedreven en betrokken groep mensen die hun vak verstaat.

Van potentiële collega’s verwachten we dan ook het volgende:

- een aanpakkers mentaliteit;
- bovenmatige betrokkenheid en enthousiasme;
- flexibiliteit (zowel qua werkzaamheden als qua tijd);
- gedrevenheid met juiste technische bagage.

Voldoe je aan bovenstaand profiel en vind je dat Newton jou niet mag laten lopen?
Laat ons dan weten waarom je bij Newton past en wat je ons te bieden hebt.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Stuur je reactie naar: vacatures@newton.nl of

Newton Technisch Bureau B.V.
T.a.v. HR
Postbus 653
5140 AR Waalwijk
Tel. +31416651185