Referenties Onderwijs Gratis proefstuk Documentatie Contact

Vacatures


Newton Technisch Bureau B.V. is een jonge, dynamische onderneming en houdt zich o.a. bezig met automatisering in het algemeen, productieautomatisering in het bijzonder, projecten en componenten.

Klik op een vacature om het in of uit te klappen.

Per direct zijn wij op zoek naar een enthousiaste:

FINANCIEEL ADMINISTRATIEF MEDEWERKER (circa 20 uur per week)

Ben jij nauwkeurig, kan je goed zelfstandig werken en heb je ervaring met financiële administratie? Dan komen we graag met je in contact!

De functie

Als Financieel administratief medewerker bij Newton in Waalwijk houd je je dagelijks bezig met de gehele financiële administratie, waaronder grootboekadministratie, debiteuren- en crediteurenadministratie, kas, bank en de diverse overige administratieve processen. Je muteert en regisseert financieel administratieve gegevens binnen het daarvoor bestemde geautomatiseerde financiële pakket. Verder controleer en codeer je declaraties, facturen, kas- en boekingsbescheiden.

Je doorziet administratieve processen en draagt verantwoordelijkheid voor het volledig, juist en tijdig bijhouden van de gevoerde administratie. Ook verricht je administratieve ondersteuning voor diverse andere afdelingen. Daarnaast vervul je bij afwezigheid van je collega receptietaken zoals het ontvangen van bezoekers en beantwoorden en doorverbinden van inkomende telefoontjes. Een centrale en afwisselende functie dus!

Verantwoordelijkheden
 • Grootboek-, debiteuren- en crediteurenadministratie, bankboekingen en overige administratieve werkzaamheden;
 • Inkomend telefoonverkeer verwerken, ontvangen van bezoekers, beheren van ontvangstruimten en kantine;
 • Ondersteunende administratieve werkzaamheden voor diverse afdelingen waaronder de receptie.
Wat bieden wij?

Newton is een snelgroeiende organisatie, maar we blijven de aandacht voor onze medewerkers belangrijk vinden. Jouw ontwikkeling als mens en medewerker staat bij ons voorop.
Bovendien kan je rekenen op:
 • Een zelfstandige en veelzijdige functie in een ambitieus en innovatief bedrijf. Door de verschillende processen en mensen met wie je werkt, is echt geen dag hetzelfde;
 • Een fijne werkomgeving waarin resultaat telt, maar waar vooral respect voor elkaar is en een goede, warme sfeer;
 • Leuke momenten met collega’s, zoals elke week verse soep in de kantine, de vrijdagmiddagborrel, jaarlijkse BBQ en als je wil een potje tafeltennis in de pauze;
 • Mogelijkheid tot flexibele werktijden en om gedeeltelijk vanuit huis te werken (in overleg);
 • Natuurlijk de beschikking over een laptop en smartphone;
 • Een goede pensioenregeling, een reiskostenvergoeding en 8% vakantietoeslag;
 • Prima overige arbeidsvoorwaarden waaronder een salaris dat past bij jouw werk- en denkniveau en ervaring. Daarnaast investeren we graag in het ontwikkelen van jouw talenten;
 • Een jaarcontract. Bevalt het goed van beide kanten? Dan bieden we jou een vaste aanstelling aan.
Wat vragen wij?
 • Je bent praktisch ingesteld, communicatief en representatief;
 • Daarnaast ben je accuraat, werk je gestructureerd en houd je van een goed georganiseerde werkplek;
 • Je beschikt over een afgeronde MBO-4 opleiding financiële administratie en minimaal een aantal jaren ervaring in een soortgelijke functie;
 • Je bent circa 20 uur per week beschikbaar, de werkdagen zijn in overleg te bepalen;
 • Tenslotte beheers je de Nederlandse taal uitstekend zowel in woord als geschrift en ben je in staat je ook in het Engels goed verstaanbaar te maken.

Assessment en coaching
In twee informele meetings bespreken we je wensen en de mogelijkheden en zorgen we dat je een goed beeld krijgt van de functie, organisatie en toekomstige collega’s. Daarna investeren wij graag in een assessment waarbij een extern specialist meekijkt hoe goed je bij ons past. Dit assessment is voor jou en vormt de basis voor je verdere loopbaanontwikkeling. Daarbij word je in onze organisatie ondersteund door je interne manager en een externe, professionele coach.

Interesse?
Wil je onderzoeken of je toekomst bij Newton ligt? Dan ontvangen we graag je cv en motivatie op vacatures@newton.nl. Heb je vragen of wil je meer informatie, dan bel gerust met Karin van Roij,
06-30374207.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

SALES ENGINEER IN WAALWIJK

Heb jij je sporen al verdiend in productie automatisering en ben je communicatief sterk? Zoek je zowel verantwoordelijkheid voor het werven van klanten, bedenken van oplossingen, uitwerken van offertes als het intern begeleiden van de projecten? Dan ben jij de versterking die wij zoeken voor ons verkoopteam!

Functie
Jij als Sales engineer bij Newton Technisch Bureau in Waalwijk zorgt voor het opbouwen en onderhouden van klantrelaties. Je lokaliseert en benadert zowel potentiële als bestaande klanten in diverse branches en adviseert ze over de verschillende productgroepen en toepassingen. Je zet je technische kennis in om de klantsituatie in kaart te brengen en met de juiste oplossing te komen. Dit kan dus variëren van aluminium profielen en componenten tot complete automatiseringsoplossingen.

Je zorgt voor de opvolging van offertes en het binnenhalen van opdrachten. En daarna is een duidelijke informatieoverdracht aan de collega’s van projectengineering essentieel. Samen met hen werk je aan een goede afronding van de opdracht en een tevreden klant. Een brede, commerciële en contactrijke functie dus!

Verantwoordelijkheden
 • Verkoop van het complete productaanbod binnen Newton.
 • Het opbouwen en onderhouden van een relevant netwerk, het bezoeken van (potentiële) klanten, het geven van presentaties en het genereren van aanvragen.
 • Offerte aanvragen screenen, uitwerken en opvolgen.
 • Contacten analyseren en commerciële leads genereren. Het monitoren van trends in de markt en het proactief inspringen op mogelijke kansen.

Wat bieden wij?
Newton Technisch Bureau is een snelgroeiende organisatie, maar we blijven de aandacht voor onze medewerkers belangrijk vinden. Jouw ontwikkeling als mens en medewerker staat bij ons voorop. Bovendien kan je rekenen op:
 • Een fulltime functie in een ambitieus en innovatief bedrijf. Door de verschillende processen en mensen met wie je werkt, is echt geen dag hetzelfde.
 • Een fijne werkomgeving waarin resultaat telt, maar waar vooral respect voor elkaar is en een goede, warme sfeer.
 • Leuke momenten met collega’s, zoals elke week verse soep in de kantine, de vrijdagmiddagborrel, jaarlijkse BBQ en als je wil een potje tafeltennis in de pauze.
 • Mogelijkheid tot flexibele werktijden en om gedeeltelijk vanuit huis te werken (in overleg).
 • De beschikking over een auto van de zaak, laptop en smartphone.
 • Een zeer goede pensioenregeling en 8% vakantietoeslag.
 • Prima overige arbeidsvoorwaarden waaronder een salaris dat past bij jouw werk- en denkniveau en ervaring. Daarnaast investeren we graag in het ontwikkelen van jouw talenten.
 • Een jaarcontract. Bevalt het van beide kanten? Dan bieden we jou een vaste aanstelling aan.
Wat vragen wij?
Jij communiceert gemakkelijk op verschillende niveaus en hebt graag de vrijheid om te ondernemen. Je opent deuren, werkt resultaatgericht en weet klanten te overtuigen. Je denkt mee met je collega’s en zoekt de samenwerking op om de beste technische oplossing voor de klant voor elkaar te krijgen.

Daarnaast:
 • Beschik je over een afgeronde technische HBO opleiding of een door werkervaring vergelijkbaar werk- en denkniveau.
 • Heb je circa 5 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare technische omgeving. Ervaring in speciaal-/ machinebouw is een pré.
 • Ben je ambitieus, flexibel en in staat vertrouwen te creëren en anderen met je mee te krijgen om doelen te realiseren.
 • En heb je een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Procedure, assessment en coaching
Streef jij ook naar een duurzame arbeidsrelatie en persoonlijke ontwikkeling? In twee meetings bespreken we je wensen en de mogelijkheden en zorgen we dat je een goed beeld krijgt van de functie, organisatie en toekomstige collega’s. Daarna investeren wij graag in een assessment waarbij een extern specialist meekijkt hoe goed je bij ons past. Dit assessment is voor jou en vormt de basis voor je verdere loopbaanontwikkeling. Daarbij word je in onze organisatie ondersteund door je interne manager en een externe, professionele coach.

Interesse?
Wil je onderzoeken of je toekomst bij Newton ligt? Dan ontvangen we graag je cv en motivatie op vacatures@newton.nl. Heb je vragen of wil je meer informatie,
dan bel gerust met Karin van Roij, 06-30374207.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

PROJECTLEIDER MACHINEBOUW (32 tot 40 uur per week)

“Mijn voldoening haal ik uit het leiden van projecten en door het vuur gaan voor de klant zodat alles naar ieders tevredenheid wordt afgerond.”

Als Projectleider Machinebouw/ Industriële automatisering bij Newton in Waalwijk ben je van A tot Z verantwoordelijk voor uiteenlopende en veelal complexe projecten. Je leidt zelfstandig een aantal projecten en bent daarnaast verantwoordelijk voor de planning en de aansturing van meerdere projectteams. Je bent een professioneel gesprekspartner voor onze klanten, maakt zelfstandig planningen, stuurt medewerkers en teams aan en zorgt ervoor dat projecten binnen de afgesproken tijd en begrote kosten gerealiseerd worden.
Projectmanagement op senior niveau!

Functie
Jij als Projectleider Machinebouw bent van alle markten thuis. Je bent technisch (zowel mechatronisch als softwarematig) sterk onderlegd, klantgericht en ervaren in projectmatig werken. Je ziet mogelijke risico’s en hebt een neus voor commerciële kansen. Je hebt het analytisch vermogen om alles te overzien en draagt zorg voor zowel intern als extern een goed verwachtingen management.

Bij ons kun je je hart ophalen op het gebied van technisch creatieve oplossingen. Jouw drive en betrokkenheid breng je over op de mensen met wie je samenwerkt zodat we samen zorgen voor haalbaarheid en tevreden klanten. Je zet je creativiteit en positieve instelling in om mensen in beweging te krijgen en hebt daarbij aandacht voor de sfeer in de projectteams.

Verantwoordelijkheden
 • Vanaf opdracht tot uitvoering en oplevering verantwoordelijk voor één of meerdere projecten;
 • Het binnen de gestelde tijd en begrote kosten realiseren van projecten;
 • Overzicht houden op complexe projecten en het bewaken van de voortgang van projecten;
 • Functioneel en hiërarchisch aansturen van een team van engineers, het motiveren en stimuleren van de projectleden;
 • Onderhouden van klantrelaties, (mee-) ogen openhouden voor marktkansen en het zelfstandig aannemen van opdrachten.
Wat bieden wij
Newton is een snelgroeiende organisatie, maar we blijven de aandacht voor onze medewerkers belangrijk vinden. Jouw ontwikkeling als mens en medewerker staat bij ons voorop. Bovendien kan je rekenen op:
 • Een fulltime of parttime functie in een ambitieus en innovatief bedrijf. Door de verschillende processen en mensen met wie je werkt, is echt geen dag hetzelfde;
 • Een fijne werkomgeving waarin resultaat telt, maar waar vooral respect voor elkaar is en een goede, warme sfeer;
 • Leuke momenten met collega’s, zoals elke week verse soep in de kantine, de vrijdagmiddagborrel, jaarlijkse BBQ en als je wil een potje tafeltennis in de pauze;
 • Mogelijkheid tot flexibele werktijden en om gedeeltelijk vanuit huis te werken (in overleg);
 • De beschikking over een laptop en smartphone;
 • Een goede pensioenregeling, een reiskostenvergoeding en 8% vakantietoeslag;
 • Prima overige arbeidsvoorwaarden waaronder een salaris dat past bij jouw werk- en denkniveau en ervaring. Daarnaast investeren we graag in het ontwikkelen van jouw talenten;
 • Een jaarcontract. Bevalt het goed van beide kanten? Dan bieden we jou een vaste aanstelling aan.
Wat vragen wij
Jij brengt ons een senior projectmanager die ook in complexe situaties stevig in zijn schoenen blijft staan. Je bent iemand die weet hoe je mensen kan motiveren en zorgen voor voortgang, binding en sfeer in een projectteam. Je kan snel schakelen tussen verschillende taken en communiceert gemakkelijk op verschillende niveaus. Je weet goed het overzicht te houden en stelt de juiste prioriteiten.

Daarnaast:
 • Beschik je over een afgeronde HBO of universitaire opleiding in een technische richting;
 • Heb je ervaring opgedaan in de machinebouw/ industriële automatisering en ben je toe aan een tweede of derde stap in je carrière. Ook heb je aantoonbare ervaring met het leiden van projecten op het gebied van mechatronica, ICT en software;
 • Heb je een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
Procedure, assessment en coaching
Streef jij ook naar een duurzame arbeidsrelatie en persoonlijke ontwikkeling? In twee meetings bespreken we je wensen en de mogelijkheden en zorgen we dat je een goed beeld krijgt van de functie, organisatie en toekomstige collega’s. Daarna investeren wij graag in een assessment waarbij een extern specialist meekijkt hoe goed je bij ons past. Dit assessment is voor jou en vormt de basis voor je verdere loopbaanontwikkeling. Daarbij word je in onze organisatie ondersteund door je interne manager en een externe, professionele coach.

Interesse?
Wil je onderzoeken of je toekomst bij Newton ligt? Dan ontvangen we graag je cv en motivatie op vacatures@newton.nl. Heb je vragen of wil je meer informatie,
dan bel gerust met Karin van Roij, 06-30374207.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

ALLROUND MACHINEBOUWER

Je hebt een passie voor techniek en bent op je best als je veel verantwoordelijkheid krijgt. Je kunt zelfstandig oplossingen bedenken voor machinesystemen en beschikt over sterke analytische vaardigheden. Je denkt mee met de (interne) klant, bent resultaatgericht en kijkt vooruit.

De functie

Als monteur machinebouw ben je breed inzetbaar. In deze veelzijdige functie is geen dag hetzelfde. Je bouwt aan een machine, werkt op locatie bij een klant of levert je bijdrage in een projectteam. Je bent gespreks- en sparringpartner voor de project engineers en werkt nauw samen met de werkplaats chef.

De nadruk van de werkzaamheden ligt op het mechanische vlak en lopen uiteen van draaien, frezen en/of lassen tot aan het meedenken over nieuwe samenstellingen, machines of projecten. Daarnaast zijn er werkzaamheden op elektrotechnisch gebied en als je dan ook affiniteit hebt met Pc’s en randapparatuur dan is dat prettig (pre). Dit is afhankelijk van je kennis- en interessegebied.

De werkzaamheden worden voor het grootste deel vanuit onze werkplaats in Waalwijk verricht, maar ook het installeren en onderhouden van systemen op locatie bij onze klanten hoort erbij. Dit kan zowel binnen als buiten Nederland zijn en zal in onderling overleg samen bepaald worden.

Je overziet wat er gebeurt in de werkplaats en weet de juiste prioriteiten te stellen. Hoe hectisch het ook is, jij houdt het hoofd koel en zorgt ervoor dat afspraken worden nagekomen.

Werkzaamheden

• Mechanische bewerkingen zoals draaien, frezen en/of lassen (afhankelijk van de kandidaat ook
   elektrotechnische werkzaamheden. Tevens is affiniteit hebben met Pc’s en randapparatuur is een pre).
• Het bouwen van samenstellingen en speciaal machines.
• Mechatronische projecten monteren, testen en werkend maken.
• Installeren en finetunen van mechatronische projecten.
• Input leveren aan en advies geven aan Engineering.
• Het verhelpen van (complexe) storingen.

Profiel kandidaat

We komen graag in gesprek met jou als jij:

• Een relevante opleidingsachtergrond hebt (werktuigbouwkunde of mechatronica).
• Beschikt over tenminste een MBO+ werk- en denkniveau.
• Ruime, relevante werkervaring hebt en minimaal 5 jaar ervaring in de machinebouw.
• Passie voor techniek hebt en allround inzetbaar bent.
• Sterk analytisch vermogen hebt; het vermogen hebt om hoofd- en bijzaken te scheiden om tot een
   optimaal resultaat te komen.
• Positief en praktisch ingesteld bent.
• Probleemoplossend vermogen hebt en beslissingen durft te nemen.

Als je dan ook nog kennis/ervaring hebt van elektrotechniek, pneumatiek én de Engelse taal beheerst, dan hopen we dat jij snel onze nieuwe collega wordt!

OPEN SOLLICITATIES

Verwacht jij dat je toegevoegde waarde hebt voor ons bedrijf en ben je positief ingesteld? We hebben altijd mogelijkheden voor mensen met de juiste kwaliteiten en instelling. Neem gerust contact met ons op en laat ons weten wat jij voor ons wilt komen doen. Je wordt graag te woord gestaan.

Ons aanbod

- Werken binnen een innovatief bedrijf met een productenlijn die garant staat voor succes;
- Een uitdagende, zelfstandige functie met uitstekende mogelijkheden om je verder te ontwikkelen;
- Salaris in overeenstemming met ervaring, opleiding en zwaarte van de functie;
- Wij zorgen ervoor dat je de beschikking krijgt over alle voor de betreffende functie benodigde middelen.
  Afhankelijk van de functie kan dat gaan om bijvoorbeeld gereedschap, persoonlijke veiligheidsmiddelen,
  laptop, tablet PC, smart phone, auto, navigatie, carkit, internet thuis etc.Reacties
We komen altijd graag in contact met mensen die uit het juiste ‘Newton-hout’ zijn gesneden.
Newton bestaat uit een gedreven en betrokken groep mensen die hun vak verstaat.

Van potentiële collega’s verwachten we dan ook het volgende:

- een aanpakkers mentaliteit;
- bovenmatige betrokkenheid en enthousiasme;
- flexibiliteit (zowel qua werkzaamheden als qua tijd);
- gedrevenheid met juiste technische bagage.

Voldoe je aan bovenstaand profiel en vind je dat Newton jou niet mag laten lopen?
Laat ons dan weten waarom je bij Newton past en wat je ons te bieden hebt.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Stuur je reactie naar: vacatures@newton.nl of

Newton Technisch Bureau B.V.
T.a.v. HR
Postbus 653
5140 AR Waalwijk
Tel. +31416651185