Referenties Onderwijs Gratis proefstuk Documentatie Contact

Vacatures


Newton Technisch Bureau B.V. is een jonge, dynamische onderneming en houdt zich o.a. bezig met automatisering in het algemeen, productieautomatisering in het bijzonder, projecten en componenten.

Klik op een vacature om het in of uit te klappen.

Per direct zijn wij op zoek naar een enthousiaste:

ALLROUND MONTEUR MACHINEBOUW (FULLTIME OF PARTTIME) IN WAALWIJK

“Machines bouwen, zelf installeren en dan zien werken…..”
We kunnen wel vertellen hoe mooi onze machines zijn, maar we laten het je liever zien!

Als Machinebouwer bij Newton in Waalwijk is geen dag hetzelfde; je bouwt in de werkplaats aan een machine, denkt mee in een projectteam over nieuwe systeemoplossingen of werkt op locatie bij een klant.

De montage projecten zijn heel verschillend, van speciaal machinebouw en kleine automatiseringsoplossingen tot grote projecten voor het stroomlijnen van enorme logistieke processen. En de klanten zitten niet alleen in Nederland, wij zijn wereldwijd actief. Samen met het team behoor je tot het hart van onze organisatie, jij maakt alles mee waar!

Jouw functie
Jij als Monteur machinebouw bent technisch breed inzetbaar, en dat vind je ook leuk. Tijdens het ene project werk je aan gloednieuwe installaties en bij het volgende project sta je voor de uitdaging aanpassingen te doen om bestaande machines te verbeteren. Of je bedenkt zelfstandig nieuwe oplossingen voor machinesystemen.

De werkzaamheden wisselen van mechanische bewerkingen zoals draaien, frezen en lassen tot elektrotechnisch gebied en werkzaamheden met Pc’s en randapparatuur. Hier switch jij graag in mee of maak je je snel eigen. Want hoe breder je inzetbaar bent, hoe meer afwisseling je in je werk zal hebben. En initiatief tonen en meedenken wordt gewaardeerd! Je bent voornamelijk werkzaam vanuit onze vestiging in Waalwijk, maar ook het installeren en onderhouden van systemen op locatie bij onze klanten hoort er bij. En dat kan dus ook in het buitenland zijn.

Alles in overleg met jou natuurlijk. Je komt te werken in een fijne, hechte club en samen zorgen jullie elke keer voor het beste resultaat!

Wat ga je dus doen?
 • Het bouwen van samenstellingen en speciaal machines;
 • Mechatronische projecten monteren, testen en werkend maken;
 • Het installeren en finetunen van mechatronische projecten;
 • Het verhelpen van (complexe) storingen;
 • Input leveren en advies geven aan project engineers.

Wat bieden wij?
Newton is een snelgroeiende organisatie, maar we blijven de aandacht voor onze medewerkers belangrijk vinden. Jouw ontwikkeling staat bij ons voorop. Bovendien kan je rekenen op:
 • Een fulltime of parttime functie in een ambitieus en innovatief bedrijf. Door de verschillende processen en mensen met wie je werkt, is echt geen dag hetzelfde;
 • Een fijne werkomgeving waarin resultaat telt, maar waar vooral respect voor elkaar is en een goede, warme sfeer;
 • Leuke momenten met collega’s, zoals elke week verse soep in de kantine, de vrijdagmiddagborrel, jaarlijkse BBQ en als je wil een potje tafeltennis in de pauze;
 • De beschikking over een smartphone en bedrijfskleding;
 • Een zeer goede pensioenregeling, een reiskostenvergoeding en 8% vakantietoeslag;
 • Prima overige arbeidsvoorwaarden waaronder een salaris dat past bij jouw werk- en denkniveau en ervaring. Daarnaast investeren we graag in het ontwikkelen van jouw talenten;
 • Een jaarcontract. Bevalt het van beide kanten? Dan bieden we jou natuurlijk een vaste aanstelling aan!

Wat vragen wij?
Jij bent iemand met een brede interesse in techniek die allround inzetbaar is en ook wil zijn. Je vindt het leuk en bent goed in het bedenken van oplossingen voor machinesystemen en durft beslissingen te nemen. En verantwoordelijkheid nemen over projecten ga je niet uit de weg.
Daarnaast:
 • Beschik je over een afgeronde MBO+ opleiding Werktuigbouwkunde of Mechatronica of heb je door werkervaring een vergelijkbaar werk- en denkniveau;
 • Heb je ruime, relevante werkervaring en minimaal 5 jaar ervaring in de machinebouw;
 • Ben je positief en praktisch ingesteld;
 • En heb je een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Kom je kijken?
In een informeel gesprek leren we jou graag kennen, bespreken we je wensen en zorgen we dat je een goed beeld krijgt van onze organisatie en toekomstige collega’s. En we laten je onze mooie machines zien natuurlijk!

Daarna zien we graag dat je een dag komt meewerken om echt te kunnen proeven wat het werk bij ons inhoudt en hoe de sfeer onderling is.

Interesse?
Wil je onderzoeken of je toekomst bij Newton ligt? Dan ontvangen we graag je cv en motivatie op vacatures@newton.nl. Bel je liever, heb je vragen of wil je meer informatie, dan bel gerust met Karin van Roij, 06-30374207.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

BUSINESS ANALYST (32 TOT 40 UUR PER WEEK)

Word jij enthousiast van het vertalen van klantwensen naar software oplossingen binnen de Farmacie? Dan komen we graag met je in gesprek!

“Door de software die ik ontwikkel krijgen patiënten meer aandacht en betere zorg. Patiënten worden sneller geholpen en er worden minder medicatiefouten gemaakt.”

Als Business Analist bij Newton in Waalwijk ben je verantwoordelijk voor het vanuit de klantvraag ontwerpen van de architectuur en het verder ontwikkelen van de software processen, zodat logistieke processen in de gezondheidszorg en met name de Farmacie gestroomlijnd worden. Dit zorgt voor meer efficiëntie binnen de gehele apotheekketen van receptverstrekking. Jouw werk draagt daar aan bij!

Functie
Jij als Business Analist bent het aanspreekpunt voor onze klanten, je luistert goed naar ze en denkt met ze mee. Je verzamelt de behoefte, wensen en eisen, zet deze om naar (nieuwe) software oplossingen en zorgt zo voor een basis waarmee de verdere technische uitwerking gedaan kan worden. Je draagt samen met de Tech leads en Developers zorg voor het maken van passende functionele en technische ontwerpen. Hierbij houd je het proces van de eindgebruiker altijd voor ogen.

Je bewaakt de voortgang, neemt collega’s mee in jouw visie en zorgt dat aan de klantvraag wordt voldaan. Ook help je de klant met het implementeren van de automatiseringsoplossing en signaleer je tijdig eventuele benodigde aanpassingen.

Je bent verantwoordelijk voor de architectuur en stelt de functionele kaders vast voor design, development, testen en support. Je bent in staat architectuur te ontwerpen, beheren en verder te ontwikkelen en blijft op de hoogte van nieuwe technologische ontwikkelingen.

Zo ben je steeds bezig met het verbeteren van de bedrijfsprocessen en de performance van onze oplossingen bij de klant. Je werkt nauw samen met collega’s van sales en engineering en legt de verbinding tussen business en IT. Een verantwoordelijke en waardevolle job!

Wat bieden wij?
Newton is een snelgroeiende organisatie, maar we blijven de aandacht voor onze medewerkers belangrijk vinden. Jouw ontwikkeling als mens en professional staat bij ons voorop. Bovendien kan je rekenen op:
 • Een fulltime of parttime functie in een ambitieus en innovatief bedrijf. Door de verschillende processen en mensen met wie je werkt, is echt geen dag hetzelfde.
 • Een fijne werkomgeving waarin resultaat telt, maar waar vooral respect voor elkaar is en een goede, warme sfeer.
 • Leuke momenten met collega’s, zoals elke week verse soep in de kantine, de vrijdagmiddagborrel, jaarlijkse BBQ en als je wil een potje tafeltennis in de pauze.
 • Mogelijkheid tot flexibele werktijden en om gedeeltelijk vanuit huis te werken (in overleg).
 • Projecten om bedrijfsprocessen te automatiseren en aansturing van mechatronica. Tastbare toepassingen, die dichtbij gebruikers staan.
 • Werken met toonaangevende, nationale en internationale bedrijven in de Healthcare die voorop lopen op het gebied van technische innovatie.
 • De beschikking over bedrijfsmiddelen, zoals een laptop en smartphone.
 • Een zeer goede pensioenregeling, een reiskostenvergoeding en 8% vakantietoeslag.
 • Prima overige arbeidsvoorwaarden waaronder een salaris dat past bij jouw werk- en denkniveau en ervaring. Daarnaast investeren we graag in het ontwikkelen van jouw talenten.
 • Een jaarcontract. Bevalt het van beide kanten? Dan bieden we jou een vaste aanstelling aan.
Wat vragen wij?
Jij bent deskundig in logistieke processen en duikt graag diep de materie in. Door jouw vakkennis en enthousiasme inspireer je jouw collega’s en creëer je draagvlak. Je bent flexibel, open minded en communicatief sterk.

Daarnaast:
 • Beschik je over een relevante afgeronde HBO of universitaire opleiding.
 • Heb je minimaal 5 jaar ervaring met het ontwerpen en onderhouden van architectuur.
 • Heb je een brede technische achtergrondkennis in .NET (Core) en zaken als MSSQL, OO programmeren, Web API, Microservices, versiebeheer en security schrikken je niet af.
 • Heb je ervaring met klantcontact, het ontwikkelen van bedrijfsprocessen en ervaring binnen technische projectomgevingen.
 • En heb je een zeer goede beheersing van zowel de Nederlandse en Engelse taal.
Procedure, assessment en coaching
Streef jij ook naar een duurzame arbeidsrelatie en persoonlijke ontwikkeling? In twee meetings bespreken we je wensen en de mogelijkheden en zorgen we dat je een goed beeld krijgt van de functie, organisatie en toekomstige collega’s. Daarna investeren wij graag in een assessment waarbij een extern specialist meekijkt hoe goed je bij ons past. Dit assessment is voor jou en vormt de basis voor je verdere loopbaanontwikkeling. Daarbij word je in onze organisatie ondersteund door je interne manager en een externe, professionele coach.

Interesse?
Wil je onderzoeken of je toekomst bij Newton ligt? Dan ontvangen we graag je cv en motivatie op vacatures@newton.nl. Heb je vragen of wil je meer informatie, dan bel gerust met Karin van Roij, 06-30374207.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

FUNCTIONEEL APPLICATIEBEHEERDER ERP (SyteLine), 32 TOT 40 UUR PER WEEK

Denk jij in oplossingen en weet je veel van ERP? Ben jij een ervaren Applicatiebeheerder die onze organisatie kan begeleiden in de overgang naar een nieuw ERP systeem en daarna de taken uitbreidt naar support voor het Amerikaanse moederbedrijf? Dan komen we graag met je in contact!

Als ERP Professional bij Newton in Waalwijk ben je verantwoordelijk voor alles rondom ERP; de verdere ERP implementatie, documentaties, het geven van trainingen, advisering aan en enthousiasmering van de medewerkers. Jij zorgt ervoor dat iedereen optimaal gebruik maakt van de ERP mogelijkheden!

Functie
Jij als Functioneel applicatiebeheerder ERP bij Newton bent het aanspreekpunt voor SyteLine voor de gehele organisatie. Je begeleidt de implementatie en bent nauw betrokken bij de inrichting en verbetering van de primaire processen; supply chain management, productie, voorraadbeheer, projecten, inkoop, verkoop en logistiek. Je adviseert je collega’s over de mogelijkheden van het systeem. Je begrijpt wat ze nodig hebben en vertaalt dit creatief naar oplossingen. Zo zorg je dat ERP de bedrijfsprocessen goed ondersteunt en er verbinding is tussen de afdelingen. En op het moment dat SyteLine goed geïntegreerd is in de organisatie in Waalwijk, neem je ook de support van de collega’s bij Capsa Healthcare op je schouders. Je werkt nauw samen met de IT beheerder en kan voor SyteLine-ondersteuning terecht bij een externe partij in de US. Een verantwoordelijke en waardevolle job!

Verantwoordelijkheden
 • Het begrijpen en documenteren van de bedrijfsprocessen en benodigdheden
 • Verzorgen van workshops en trainingen voor (nieuwe) medewerkers
 • Signaleren van verschillen tussen de mogelijkheden van het systeem en de wensen en eisen van collega’s en het aandragen van oplossingen
 • Het vertalen van de wensen en eisen naar ERP-configuraties
 • Identificeren en coördineren van dataconversies en interfaces
 • Uitvoeren gebruikerstesten en acceptatie
 • Ondersteunen bij en oplossen van ERP-problemen

Wat bieden wij?
Newton is een snelgroeiende organisatie, maar we blijven de aandacht voor onze medewerkers belangrijk vinden. Jouw ontwikkeling als mens en medewerker staat bij ons voorop. Bovendien kan je rekenen op:
 • Een zelfstandige en veelzijdige functie in een ambitieus en innovatief bedrijf. Door de verschillende processen en mensen met wie je werkt, is echt geen dag hetzelfde
 • Een fijne werkomgeving waarin resultaat telt, maar waar vooral respect voor elkaar is en een goede, warme sfeer
 • Leuke momenten met collega’s, zoals elke week verse soep in de kantine, de vrijdagmiddagborrel, jaarlijkse BBQ en als je wil een potje tafeltennis in de pauze!
 • Mogelijkheid tot flexibele werktijden en om gedeeltelijk vanuit huis te werken (in overleg)
 • De beschikking over een laptop en smartphone
 • Een goede pensioenregeling, reiskostenvergoeding en 8% vakantietoeslag
 • Prima overige arbeidsvoorwaarden waaronder een salaris dat past bij jouw werk- en denkniveau en ervaring. Daarnaast investeren we graag in het ontwikkelen van jouw talenten
 • Een jaarcontract. Bevalt het goed van beide kanten? Dan bieden we jou een vaste aanstelling aan

Wat vragen wij?
Jij bent iemand met overtuigingskracht en interesse in bedrijfsprocessen. Je bent communicatief sterk, kan goed luisteren en geeft rustig uitleg. Daarnaast:
 • Beschik je over een afgeronde HBO opleiding (bv. Informatica of Bedrijfskunde) of heb je door werkervaring een vergelijkbaar werk- en denkniveau
 • Ben je bereid met regelmaat (1 tot 2 keer per jaar) naar de VS te reizen en mogelijk kleine reizen naar het VK
 • Heb je 3 tot 5 jaar relevante werkervaring. Ervaring in de maakindustrie is een pré.
 • En heb je ook ervaring met het werken met ERP-software. Ervaring met SyteLine (Projecten-module) heeft sterk de voorkeur, maar ervaring met andere ERP-systemen kan ook passend zijn
 • Heb je ervaring met projecten gericht op procesverbetering of het implementeren van ERP? Heb je kennis van de Nederlandse fiscale en financiële vereisten? Dan is dat mooi meegenomen!
 • En tenslotte beheers je de zowel de Nederlandse als Engelse taal uitstekend in woord en geschrift.

Procedure
In twee informele meetings bespreken we je wensen en de mogelijkheden en zorgen we dat je een goed beeld krijgt van de functie, organisatie en toekomstige collega’s. Daarna investeren wij graag in een assessment waarbij een extern specialist meekijkt hoe goed je bij ons past. Dit assessment is voor jou en vormt de basis voor je verdere loopbaanontwikkeling. Daarbij word je in onze organisatie ondersteund door je interne manager en een externe, professionele coach.

Interesse?
Wil je onderzoeken of je toekomst bij Newton ligt?
Dan ontvangen we graag je cv en motivatie op vacatures@newton.nl. Heb je vragen of wil je meer informatie, dan bel gerust met Karin van Roij, 06-30374207.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.ENGINEER ELEKTRO EN BESTURINGSTECHNIEK (32 TOT 40 UUR PER WEEK)

Ben jij het liefst de hele dag bezig met besturingstechniek? Van het uitdenken tot aan het bouwen? Krijg jij energie van goed werkende machines en tevreden klanten? Dan ben jij de Elektro/ PLC Programmeur die wij zoeken!

Functie
Als Engineer Elektro en Besturingstechniek bij Newton in Waalwijk mag je werkelijk van A tot Z aan de slag met besturingstechniek. Van het uitdenken tot aan het bouwen in onze werkplaats en alles wat daar tussen zit! Onze projecten variëren van klein tot groot en van nationaal tot internationaal, waardoor geen dag hetzelfde is. Je werkt het ene moment zelfstandig en dan weer samen in een projectteam. Je denkt mee met onze software engineers en ook op mechanisch vlak kan je meepraten. Jouw inbreng is gewenst! En ook bij complexe vraagstukken en storingen mag jij alles uit de kast halen om onze klant te verrassen met jouw expertise. Je werkt in een hecht team van Elektro engineers, maar ook nauw samen met de collega’s van verkoop, projectleiding, software en machinebouw. En vaak ben jij als laatste bij de klant om te checken of niet alleen de elektro maar alles aan de machine goed werkt.
Genoeg verantwoordelijkheid, afwisseling en contacten dus!

Werkzaamheden
Jij als Elektro Engineer bent verantwoordelijk voor de keuze, bouw en werking van machinebesturingen, variërend van kleine tot grote projecten. Jouw dagelijkse werkzaamheden bestaan uit:
 • Het programmeren van volledige machinebesturingen inclusief veiligheid en HMI
 • Het inbedrijfstellen van machines en inregelen van dynamische systemen
 • Engineering en voorbereiding van de elektrische besturing, inclusief inkoop
 • Assisteren bij paneelbouw en het bedraden van systemen, zowel in de eigen werkplaats als op locatie
 • Tekenen van elektrische schema’s, bouwen van project specifieke besturingen en het programmeren van PLC’s
 • Oplossen van complexe storingen en technische ondersteuning bieden aan collega’s op locatie. Ook wanneer deze buiten de vakgebieden elektro en besturingstechniek vallen (denk hierbij aan bug-tracking in PC software en gegevensanalyse uit databases)
 • Meedenken over structurele verbeteringen op het gebied van zowel elektro als besturing (ook mechanisch en procesmatig)
 • En uiteenlopende werkzaamheden die raakvlakken hebben met elektro


Wat bieden wij?
Newton is een snelgroeiende organisatie, maar we blijven de aandacht voor onze medewerkers belangrijk vinden. Jouw ontwikkeling als mens en medewerker staat bij ons voorop. Bovendien kan je rekenen op:
 • Een fulltime of parttime functie in een ambitieus en innovatief bedrijf. Door de verschillende processen en mensen met wie je werkt, is echt geen dag hetzelfde
 • Een fijne werkomgeving waarin resultaat telt, maar waar vooral respect voor elkaar is en een goede, warme sfeer
 • Leuke momenten met collega’s, zoals elke week verse soep in de kantine, de vrijdagmiddagborrel, jaarlijkse BBQ en als je wil een potje tafeltennis in de pauze!
 • Een salaris tussen de €3.000 en €4.200 bruto per maand op fulltime basis afhankelijk van je ervaring en inhoudelijke kennis
 • Natuurlijk de beschikking over een laptop en smartphone
 • Een goede pensioenregeling, een reiskostenvergoeding en 8% vakantietoeslag
 • Prima overige arbeidsvoorwaarden. Daarnaast investeren we graag in het ontwikkelen van jouw talenten
 • Een jaarcontract. Bevalt het goed van beide kanten? Dan bieden we jou een vaste aanstelling aan


Wat vragen wij? Jij voelt je verantwoordelijk voor je projecten en bent trots als ze naar ieders tevredenheid zijn afgerond. En contact met klanten gaat je gemakkelijk af. Creativiteit, initiatief tonen, flexibiliteit en samenwerken zijn voor jou vanzelfsprekend evenals je goede humeur en proactieve instelling. Daarnaast:
 • Beschik je over een door werkervaring en/ of opleiding HBO werk- en denkniveau
 • Heb je ervaring opgedaan met het programmeren van machinebesturingen en bij voorkeur gewerkt met Siemens PLC’s
 • Heb je een brede kennis van computers en IT en affiniteit met machinebouw
 • Ben je bereid om te installeren in binnen- en (incidenteel) buitenland. Wil je juist meer internationaal reizen? Ook dat is mogelijk!
 • Heb je ervaring met het opstellen van elektrische schema’s in E-plan? Dan is dat een pré.
 • En tenslotte heb je een zeer goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal


Kom je kijken?
In een informeel gesprek leren we jou graag kennen, bespreken we je wensen en zorgen we dat je een goed beeld krijgt van onze organisatie en toekomstige collega’s.
Daarna zien we graag dat je een dag komt meewerken om echt te kunnen proeven wat het werk bij ons inhoudt en hoe de sfeer onderling is.

Interesse?
Wil je onderzoeken of je toekomst bij Newton ligt?
Dan ontvangen we graag je cv en motivatie op vacatures@newton.nl. Heb je vragen of wil je meer informatie, dan bel gerust met Karin van Roij, 06-30374207.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


OPEN SOLLICITATIES

Verwacht jij dat je toegevoegde waarde hebt voor ons bedrijf en ben je positief ingesteld? We hebben altijd mogelijkheden voor mensen met de juiste kwaliteiten en instelling. Neem gerust contact met ons op en laat ons weten wat jij voor ons wilt komen doen. Je wordt graag te woord gestaan.

Ons aanbod

- Werken binnen een innovatief bedrijf met een productenlijn die garant staat voor succes;
- Een uitdagende, zelfstandige functie met uitstekende mogelijkheden om je verder te ontwikkelen;
- Salaris in overeenstemming met ervaring, opleiding en zwaarte van de functie;
- Wij zorgen ervoor dat je de beschikking krijgt over alle voor de betreffende functie benodigde middelen.
  Afhankelijk van de functie kan dat gaan om bijvoorbeeld gereedschap, persoonlijke veiligheidsmiddelen,
  laptop, tablet PC, smart phone, auto, navigatie, carkit, internet thuis etc.Reacties
We komen altijd graag in contact met mensen die uit het juiste ‘Newton-hout’ zijn gesneden.
Newton bestaat uit een gedreven en betrokken groep mensen die hun vak verstaat.

Van potentiële collega’s verwachten we dan ook het volgende:

- een aanpakkers mentaliteit;
- bovenmatige betrokkenheid en enthousiasme;
- flexibiliteit (zowel qua werkzaamheden als qua tijd);
- gedrevenheid met juiste technische bagage.

Voldoe je aan bovenstaand profiel en vind je dat Newton jou niet mag laten lopen?
Laat ons dan weten waarom je bij Newton past en wat je ons te bieden hebt.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Stuur je reactie naar: vacatures@newton.nl of

Newton Technisch Bureau B.V.
T.a.v. HR
Postbus 653
5140 AR Waalwijk
Tel. +31416651185